Akustikmoduler | Lyssna på skillnaden
21684
page,page-id-21684,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Lyssna på skillnaden

Hur ljud påverkar oss

Akustisk rumsdesign kan få människor att må och fungera bättre. Denna film visar hur ljudmiljön kan påverka människor under hela livet. Filmen är på engelska.

Ljudskolan

Vill du lära dig mer?

Om du vill lära dig mer om ljud kan vi varmt rekommendera Jonas Christenssons hemsida ”Ljudskolan”. Där kan du finna allt du behöver veta om ljud och hur vi människor reagerar på det.

 

 

TA MIG TILL LJUDSKOLAN

Märk skillnaden

Efterklang

Efterklang är kopplad till den hastighet med vilket ljudet försvinner i ett rum. En omöblerad rum med hårda ytor, såsom en kyrka, har mer efterklang än ett väl möblerat vardagsrum.

 

 

Lång efterklang

 

Kort efterklang

Lyssna på skillnaden
Lyssna på skillnaden

Märk skillnaden

Taltydlighet

Talets tydlighet gäller som kvaliteten på tal som överförs till lyssnaren. I ett rum med efterklang och med störande bakgrundsljud, kan det vara svårt att plocka upp tal.

 

 

Otydligt

 

Tydligt

Märk skillnaden

Ljudstyrka

Auditiv styrka är den nivå där vi upplever ljud. En efterklang i rummet ger högre ljudnivå än ett rum som förses med extra ljudabsorption.

 

 

Hög nivå

 

Låg nivå

Lyssna på skillnaden

Vill ni ha en demonstration på plats hos er?